пятница, 27 марта 2009 г.

Украинский островок в Англии

Національна збірна України продовжує готуватися до відбірного матчу ЧС-2010 проти англійців, розташувавшись у Сент-Олбансі, передмісті Лондона. Готель Sopwell House, де зупинилися «синьо-жовті», цілком можна вважати футбольним. Ось вже понад півсторіччя тут часто-густо зупиняються команди, яким належить помірятися в Лондоні силами з родоначальниками найпопулярнішої на планеті гри. Серед гостей цього чотиризіркового закладу, який розташований в парковій зоні поодаль від чужих очей, були збірні Бразилії, Аргентини, Іспанії, Португалії, Німеччини, Нідерландів… Підтвердження цьому − футболки з автографами, розвішані в коридорах Sopwell House.


Український слід

Національна команда України, до речі, тут теж вже встигла побувати − у 2000 році, готуючись до товариського поєдинку з англійцями, в якому ми поступилися з рахунком 0:2, а серед тих, хто виходив на поле легендарного старого «Уемблі», у нинішньому складі збірної залишилися Андрій Шевченко і Анатолій Тимощук. Перший з них, до речі, 1 квітня може стати одноосібним лідером збірної за кількістю проведених матчів (зараз в активі Шевченка і Шовковського по 85 ігор, у Тимощука − 83).

В умовах дефіциту часу і простору

У четвер, 26 березня, команда провела два заняття. Обидва вони були ігрового спрямування. Причому, як правило, вправи виконувалися на максимально обмежених ділянках поля. Як пояснив один з асистентів Олексія Михайличенка − Вадим Євтушенко − футболісти повинні бути готовими до того, аби, відчуваючи постійний тиск з боку суперника, в умовах дефіциту часу і простору приймати правильні рішення на полі.

Концентрація, зосередженість і… жарти

Хоча до гри з англійцями залишилося трохи менше тижня, проте, спостерігаючи за вчорашніми тренуваннями, вже зараз можна було помітити повну концентрацію і зосередженість усіх без винятку футболістів. Кожну вправу, кожен епізод вони прагнуть виконати якомога краще, що вже говорити про міні-ігри, під час яких ніхто не хоче поступатися навіть в мікродуелях. Водночас атмосфера під час занять була невимушеною − жарти ніхто не відміняв.

Вивчаємо Лондон і суперника

На сьогодні тренерським штабом заплановано одне тренування, а в другій половині дня − кількагодинна екскурсія по Лондону. Після повернення в готель − теорія. Приблизно такий же графік у збірної і в суботу. Лише замість екскурсії − перегляд товариського матчу Англія − Словаччина. Щоправда, якщо Олексій Михайличенко і Володимир Веремеєв спостерігатимуть за діями майбутніх суперників безпосередньо на стадіоні, то решта це робитимуть в готелі (навряд чи перебування в знаменитих лондонських заторах піде футболістам на користь).

Місце зустрічі змінити не можна

Що стосується місцевої преси, то гра підопічних Фабліо Капелло з українцями наразі розглядається ними через призму суботнього спарингу зі словаками. Основний лейтмотив публікацій − аби у належному психологічному стані вийти на гру з українцями, збірній Англії конче необхідно перемагати і в контрольному матчі. Словаки, до речі, сьогодні приїжджають до Англії, і мешкатимуть… звісно, в Sopwell House.





Источник: Официальный сайт ФФУ

Комментариев нет:

Отправить комментарий